به گزارش «اخبار خودرو»، هلدینگ چینی جیلی موفق شده بهرغم بحثهای فزاینده در خصوص جنگ تجاری میان چین و ایالات متحده رکورد جدیدی از فروش به ثبت برساند. این شرکت روز چهارشنبه اعلام کرد که تقریبا توانسته به میزان مورد پیشبینی فروش برای سال 2018 دست پیدا کند و به این ترتیب تا پایان سال میلادی جاری از برنامهریزیهای قبلی خود در سطح جهان پیشتر خواهد افتاد.
جیلی که یک زمان به خاطر محصولات ارزان و مدلهای کپیبرداری شدهاش از خودروهای اروپایی شناخته میشد، اکنون نهتنها به لحاظ فروش عنوان بزرگترین کمپانی خودروسازی چین را به خود اختصاص داده، بلکه به مالک اصلی برند معتبر سوئدی یعنی ولوو نیز بدل شده است.
روی خط موفقیت
جیلی قبلا اعلام کرده بود که افزایش تنشها میان واشنگتن و پکن به روحیه بازار در چین آسیب میرساند، اما این جدلها هیچ تاثیر مستقیمی روی این شرکت نداشته، چون عملکرد جیلی به قطعات وارداتی یا صادرات به ایالات متحده وابسته نیست.
دو اقتصاد بزرگ جهان از روز پنجشنبه تعرفههای جدیدی را برای واردات کالا علیه یگدیگر اعمال کردند. در عین حال گوی شنگیو، مدیرعامل جیلی در گفتوگو با خبرنگاران در هنگکنگ گفت: «ما به خاطر این تعرفهها راهبردهایمان را برای ورود به بازار جهانی تغییر نخواهیم داد. من معتقدم برنامههای ما برای ورود به بازارهای اروپا و جنوب شرقی آسیا تحت تاثیر جنگ تجاری میان ایالاتمتحده و چین قرار نخواهد گرفت.»
این کمپانی که در شهر هانگژوی چین واقع است از معاملات کلان هلدینگ شجیانگ جیلی، شرکت مادر خود، مانند خریداری ولووی سوئد بسیار بهره برده است. پس از خریداری ولوو جیلی مدلهای ارزانی مانند خودرو شاسیبلند بویو را به بازار فرستاد که مورداستقبال خریداران چینی قرار گرفت. بهطور کلی مدلهای شاسی بلند، 58درصد از کل فروش جیلی را به خود اختصاص میدهند.
بازار هدف متفاوت
تمرکز اصلی این خودروساز چینی روی کشورهای جنوب شرقی آسیا است. شنبه گذشته جیلی از توسعه همکاری خود با هلدینگ پروتون در مالزی خبر داد و اعلام کرد که به حضور پروتون در چین نیز کمک خواهد کرد.
دنیل لی، معاون ارشد جیلی، در این خصوص گفته است که به باور او این همکاری همچنین به توسعه بیشتر جیلی در بازار مالزی کمک خواهد کرد.
بین ماههای ژانویه تا ژوئن (دی تا تیر)، جیلی موفق شده میزان فروش خود را نسبت به دوره مشابه در سال 2017 حدود 44درصد افزایش دهد و به این ترتیب طبق گزارشهای منتشر شده به پرفروشترین خودروساز چینی در سطح جهان بدل شود. در سال گذشته جیلی موفق شد 1.2میلیون دستگاه از محصولاتش را در سراسر جهان به فروش برساند.
جیلی اعلام کرده که از قبل به دست یافتن یا فراتر رفتن از میزان فروش مورد پیشبینی برای سال جاری بسیار مطمئن بوده است. این کمپانی در ابتدای سال، میزان موردانتظار فروش خود را 1.58میلیون دستگاه اعلام کرده بود. در آستانه ورود به فصل رونق بازار خودرو، جیلی 5دستگاه خودرو جدید را به بازار معرفی کرد که همین مساله در موفقیت کنونی این شرکت تاثیرگذار بوده است.
این کمپانی در شش ماهه نخست سال جاری سود خالصی معادل 6.67میلیاردیوآن (970.3میلیوندلار) را به دست آورد که براساس گزارش موسسه مالی تامسون رویترز این رقم 4.34میلیارد یوآن بیشتر از سود خالص جیلی در دوره مشابه سال گذشته بود و از متوسط برآورد تحلیلگران مالی نیز 6.55میلیارد یوآن فراتر رفته است. درآمدهای جیلی نیز در این مدت با افزایش 36درصدی نسبت به دوره مشابه به 53.71میلیارد یوآن رسیده است.
مرحله جدید جنگ تجاری
در حالیکه ایالات متحده آمریکا و چین هر دو در حال انجام مذاکراتی برای کاستن از تنشهای موجود هستند، روز پنجشنبه هر دو کشور تعرفههای جدید 25درصدی را روی کالاهای وارداتی از کشور مقابل اعمال کردند. این در حالی است که پکن اعلام کرده شکایت رسمی خود از طرف آمریکایی را به سازمان تجارت جهانی تسلیم خواهد کرد.
در حال حاضر این تعرفهها مجموعا روی کالاهایی به ارزش 100میلیارددلار اعمال خواهند شد. آخرین دور افزایش تعرفهها شامل واردات اقلامی مانند موتورسیکلتها و لوکوموتیوهای وارداتی از چین میشود، در حالیکه طرف چینی تعرفههای خود را روی اقلامی مانند زغال، اتوبوس و کالاهای پزشکی وارد کرده است.